Известие

Collapse
No announcement yet.

Пак стари проблеми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Такааа... Петък смених радиатора с нов марка Nissens. Старият сълзеше леко от едната страна. Новият се оказа по-голям ?! Старият може да е сменян преди мен с някой от друг модел(знам ли)... Карам я в града сега в жегите не вдига повече от 90 градуса с пусната перка. Както споменах по-горе първа степен не ми работи и перката се пуска чак на 92 градуса, но имам копче с която принудително я пускам Та мисля, че засега е О.К .... Като излезна извънграда ще я пробвам с 140-150 да видя каква ще е температурата тогава...
    Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Стандартно първа степен е 92-3 градуса, а втора е 97-98!
      Термостатът е напълно отворен на 101 градуса, а започва да се отваря на 87.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
        Стандартно първа степен е 92-3 градуса, а втора е 97-98!
        Термостатът е напълно отворен на 101 градуса, а започва да се отваря на 87.
        Странно, Ванка... На датчика забелязах че пише първа степен 87-88 , 2ра 92 ???

Comment

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
          Странно, Ванка... На датчика забелязах че пише първа степен 87-88 , 2ра 92 ???
          Има и такива, с по-ранно включване, ама така перката не ти ли работи почти постоянно?

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            Има и такива, с по-ранно включване, ама така перката не ти ли работи почти постоянно?
            Ми лично при мен явно е скапана първа степен, защото се вкл. чак на 92 градуса, но не обичам колата да вдига повече от 90 и затова аз я пускам принудително...

Comment

Първоначално публикувано от aRm Покажи съобщение
              Такааа... Петък смених радиатора с нов марка Nissens. Старият сълзеше леко от едната страна. Новият се оказа по-голям ?! Старият може да е сменян преди мен с някой от друг модел(знам ли)... Карам я в града сега в жегите не вдига повече от 90 градуса с пусната перка. Както споменах по-горе първа степен не ми работи и перката се пуска чак на 92 градуса, но имам копче с която принудително я пускам Та мисля, че засега е О.К .... Като излезна извънграда ще я пробвам с 140-150 да видя каква ще е температурата тогава...
              Точно на магистрала със 150 в жегата ще разбереш дали е ОК, ама ако пуснеш и климатика. Моя Т.С. преди смяна на радиатор залепяше 100 градуса при такива условия. След смяната - не минава 92.

Хубаво е всички, които карате с оригиналната водна помпа да и хвърлите едно око.
              Ето така изглеждаха последните две които свалих.
              Сигурно поне няколко години са работели с нацепени турбини, но изобщо не се знае кога и къде ще се потрошат съвсем.

Успех!
              1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Така колеги... Радиатор за сега няма да сменям въпреки, че го имам вече. Онзи ден в неделята дойдох в сервиза докато не бачкаме да го правя обаче си викам, дали да не погледна помпичката все пак нищо, че е чисто нова на година някъде и кога свалих ремъка се оказа, че помпата ручи, има луфт в лагера и трака, и кой знае още какво и има вътре. Качих си ремъка ядосан, оправих си единия тампон на двигателя понеже някой разбирач от трите болта на долния десен държач на тампона завил само един, и си тръгнах. Днес ми карат новата помпа и в събота живот и здраве ще я сменя да видим какво ще стане. Ако пак се скапе за няма и година вече някой магазинер ще яде бой... А уж беше "оригинална италианска"
                Alfa 155 1.7 TS 8V и една Alfetta GT 1.6 8V и Peugeot 205 1.8D

Comment

Първоначално публикувано от boro2006 Покажи съобщение
                  Така колеги... Радиатор за сега няма да сменям въпреки, че го имам вече. Онзи ден в неделята дойдох в сервиза докато не бачкаме да го правя обаче си викам, дали да не погледна помпичката все пак нищо, че е чисто нова на година някъде и кога свалих ремъка се оказа, че помпата ручи, има луфт в лагера и трака, и кой знае още какво и има вътре. Качих си ремъка ядосан, оправих си единия тампон на двигателя понеже някой разбирач от трите болта на долния десен държач на тампона завил само един, и си тръгнах. Днес ми карат новата помпа и в събота живот и здраве ще я сменя да видим какво ще стане. Ако пак се скапе за няма и година вече някой магазинер ще яде бой... А уж беше "оригинална италианска"
                  Да, нали... Вече бягам далеч от тия оригинални италиански с 40% отстъпка... За година да се скапе водната помпа... Колега, почна да ме плашиш ще взема и аз да проверя мойта D

Comment

Каква помпа си сложил?
                    Оригиналната мисля, че е Валео. Със сигурност кара над 310 000км без проблем, тествано.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
                      Каква помпа си сложил?
                      Оригиналната мисля, че е Валео. Със сигурност кара над 310 000км без проблем, тествано.
                      Аз пък мисля че оригиналната помпа е Saleri.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Честно казано не помня каква бях сложил тогава само помня че ми я дадоха за италианска. Един колега от форума ми предложи да си сложа Метели сега ама не намерих такава и си взех Долц... Дано да я бъде.
                        Last edited by boro2006; d.m.y г., 12:48.

Comment

Така и така сме се заговорили за загряване някой случайно да се е сблъсквал с проблема лятно време да му грее в краката? От някъде ми влиза топлината от аспуха и двигателя в краката и то по скоро в моите а не на пасажера. Като загрее колата и ся в тия жеги не се трае и понеже климатика не ми е зареден е някакъв ад. Някой да има предположения. Със сигурност не е от парното ама се усеща сякащ е някъде зад блока на парното.

Comment

И мойта позагрява таблото сякаш. Ама то на 40 градуса навънка и ако си я намачкал, какво очакваш? Нашите коли нямат от онова алуминиево фолио зад двигателя. Може би е идея да се сложи. Ами я да ви питам нещо друго, свързано с охлаждането. Някой продухвал ли си е питите на радиатора (и климатика съответно), без да ги откача. С пароструйка ще стане ли-да не се повреди някой от радиаторите. Или пък без разглабяне ще остане мръсотия между двата?

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                              И мойта позагрява таблото сякаш. Ама то на 40 градуса навънка и ако си я намачкал, какво очакваш? Нашите коли нямат от онова алуминиево фолио зад двигателя. Може би е идея да се сложи. Ами я да ви питам нещо друго, свързано с охлаждането. Някой продухвал ли си е питите на радиатора (и климатика съответно), без да ги откача. С пароструйка ще стане ли-да не се повреди някой от радиаторите. Или пък без разглабяне ще остане мръсотия между двата?
                              загрей бабето и му тресни литърче Цунами (обезмаслител ) и след 3 4 ракиий .. после с маркучето с водица .. начиииииии върши чудеса
                              155 осем хиляди клапана 16 вериги
                              0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

Най-после намерих време да я сменя пустата помпа. Старата наистина има луфт в лагера. Сега виенето изчезна, но пък гледам че пак вдига температура и парното на празен ход духа хладно. Може да не се е обезвъздушила още... Знам ли. Ще я покарам няколко дни и ще видя какво се случва и в крайна сметка ще сменя радиатора. Дано да се оправи, че вече хвърлям психика.

Comment

Working...
                                X